19 Haziran 2014 Perşembe

garnier eye roll on vs. bb krem roll on

merhabalar,

karşılaştırma yazıları okumayı seviyorum. özellikle almayı düşündüğüm ürünler için yazılmış olanları çok faydalı olabiliyor. gerçi, deneyimleme ve etkiler kişiden kişiye değişebiliyor ama biz kadın milleti eninde sonunda ortak bir noktada buluşmayı başarıyoruz.




öncelikle cildime göre 2-3 ton daha koyu bir göz çevresine sahip olduğumu belirteyim çünkü, yorumlarımı bunun üzerinden yapacağım. 

garnier eye roll on' u uzuuunca bir süredir, bb krem olanını ise yaklaşık bir aydır kullanıyorum. iki ürün de piyasada "en açık ton" olarak bulunan ürünler. gelelim benim gözlemlediğim farklılık ve benzerliklere:




✓ ambalaj: garnier eye rollun ambalajı sert, bb krem ise biraz daha yumuşak bir tüpte. ürün gelmediğinde hafifçe sıkıp getirebiliyorsunuz. garnier eye roll on u ise sallamanız gerekiyor. ikisinin de uygulama ucunda  göz çevresini ferahlatan metal bilyeler var. 

✓ yapı: garnier eye roll on' un bb kreme göre daha ince bir yapısı var. ama ikisi de akışkan ve kolay uygulanabilir yapıdalar.

✓ renk: garnier eye roll on bej/sarı alt tonlu iken, bb krem turuncuya benzer bir renk veriyor. en açık ton olmasına rağmen bb kremi kullandığımda göz çevrem yüzümden daha koyu duruyor. 

✓ kapatıcılık: iki ürün de bir concealer kadar kapatıcı değil tabi ki, ama bb krem olanı diğerinden bir tık daha fazla kapatıcı özellikte diyebilirim.

✓ kalıcılık: kalıcılık konusunda iki ürün de idare eder seviyede. pudra ile sabitlediğinizde günü kurtarabiliyorsunuz.

✓ nemlendirme: kuru bir göz çevrem olmadığı için nemlendirmelerini yeterli buluyorum. altlarına ekstra göz kremi kullanmama gerek kalmıyor.



ben tercihimi yukarıda bahsettiğim renk meselesinden dolayı eye roll on' dan yana kullanıyorum. umarım faydalı bir yazı olmuştur. 

  hoşçakalın  

9 yorum:

  1. flormarın da kapatıcılarını deneyebilirsiniz, likit olanları çok başarılı ve en açık tonu da sizi tatmin edecektir mutlaka.
    http://nildanindunyasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önerin için teşekkürler..
      kapatıcı olarak true match kullanıyorum. garnierler günlük kullanım için daha pratik olduğu için tercih ediyorum.

      Sil
  2. Roll-onu bende almistim iki kere gayet güzeldi, sadece benim göz alti morluklarima hafif kaldigi icin degistirmistim :)

    YanıtlaSil
  3. selamm blogun çok hoş. bb kremlerle Garnierla tanışmıştım çok da memnun kaldım. Blogumda çekiliş var beklerim mutlaka sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Bloglarda eye roll-on'dan çok bahsediliyor, ben de nars radiant creamy concealer ve maybelline affinitone concealer'ları karıştırarak uyguluyorum son dönemde renkleri birleşince göz altlarıma tam uydukları için ve çok da memnunum bu kombinasyondan ancak merakıma yenilip bunu da alabilirim hafifliğinden ötürü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de garnieri concealer üstüne uygulamayı seviyorum. yapısı çok ince hiç kurutmuyor, o yüzden kat kat uygulamak problem olmuyor..

      Sil
  5. Merhaba cnm bloğunu keşfetti bende bloğuma beklerim .. bu arada ben roll-on kullanıyorum sanırım bana da yetersiz geliyor değiştirmeyi düşünüyorum

    YanıtlaSil